top of page
  • info956913

Weet jij wat je wil?

Bijgewerkt op: 11 jul. 2022


Blog: Weet jij wat je wilt?

WEET JIJ WAT JE WIL?


Of denk jij eerst aan wat die ander wil? Je partner, de kinderen, je moeder, vriendin of werkgever en ben jij hard bezig iedereen te 'pleasen'?


Maakt mij niet uit, kies jij maar!

Het is zo vrouw-eigen om iedereen om je heen het naar de zin te maken, te zorgen dat aan alle behoeften worden voldaan. Als zij het goed hebben is het voor jou ook ok.....

Gaat het zelfs zover dat je in de supermarkt kiest wat die ander het lekkerst vindt, zonder erbij na te denken wat JIJ lekker vindt?

Een dagje op stap met je beste vriendin; wat zullen we gaan doen? Je hoort jezelf zeggen: maakt mij niet uit, kies jij maar! De kinderen, je liefjes, eisen je volledige aandacht op, altijd en overal en dat geef je dan ook! Je werkgever vraagt je om een uurtje langer te blijven....en dat doe je dan ook!


Mooie eigenschap zou je denken

Balans vinden

Natuurlijk, het siert je om rekening te houden met die ander....zolang dat in balans is. Vaak doe je dit zonder erbij na te denken, je gaat maar door en door...en door, als vanzelfsprekend! Het is een gewoonte geworden. Totdat er iets begint te wringen, een gevoel wat je niet helemaal kan plaatsen, het lijkt een beetje op ontevredenheid.

Wowwww ontevredenheid???

Je hebt toch alles wat je ooit wilde? Een partner, lieve kinderen, volop vriendinnen en een leuke baan! Wat een nare gedachte.

  • Die schuif je aan de kant, want dat wil je niet voelen.

  • Ook je omgeving gaat op je reageren.

  • Ze merken op dat je niet meer die vrolijke, spontane vrouw bent die je ooit was.

  • Je bent kortaf, vaak moe, soms zelfs gedeprimeerd.

  • Je geeft de gewenste aandacht, niet vanuit je hart, maar omdat het van je verwacht wordt.

Dan is dit het moment om je af te vragen: WAT WIL IK EIGENLIJK? Waar heb IK behoefte aan?

Wanneer jij aan jouw behoeftes toegeeft, in gesprek gaat met je omgeving en dit kenbaar maakt, zal dat ontevreden gevoel plaats maken voor tevredenheid. Als je daarbij ook gaat kiezen om EERST aan je eigen behoeftes te voldoen, om daarna UIT LIEFDE ook aan de ander tegemoet te komen, is jouw plaatje compleet!

Sterker nog; je gaat jezelf weer respecteren, blij zijn met wie je bent en je zal betere keuzes kunnen gaan maken.

Je zal vanuit je HART rekening houden met jezelf EN die ander!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page